Badkamer plafondspots

39 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

39 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

De badkamer is een van de meest gebruikte ruimtes in je huis. Het is een plek waar je even een momentje voor jezelf hebt. ‘s Ochtends neem je een douche, poets je je tanden en zorg je dat je haar helemaal goed zit. Daarna gaat je dag echt van start gaan. Uiteraard wil je goed voor de dag komen en daarom is goede verlichting bij je spiegel in de badkamer erg belangrijk. Een badkamer plafondspot zorgt dan voor de ideale verlichting en een rustgevende sfeer. Bijkomend voordeel is dat de badkamer plafondspots eenvoudig op elk plafond te monteren zijn.

Badkamer plafondspots zorgen voor helder licht in je badkamer

Bij het kiezen van een badkamer plafondspot heb je de keus uit een badkamer plafondspot met een enkele draaibare spot of meerdere draaibare spots. Zo bepaal je zelf welk deel van de badkamer je verlicht. Bij Lampgigant hebben wij een grote collectie ronde en vierkante badkamer plafondspots. Omdat je in de badkamer even het momentje voor jezelf pakt is het belangrijk dat het interieur in je badkamer ook rustgevend is. Daarom zijn de badkamer plafondspots in de kleuren wit, chroom en zwart het meest populair.

Waar moet je op letten bij een badkamer plafondspot?

Veiligheid is erg belangrijk bij de aankoop van een badkamer plafondspot. De badkamer is een vochtige ruimte en daarom is het belangrijk om naar de IP-waarde van de badkamer plafondspots te kijken. De IP-waarde geeft aan in welke mate de badkamer plafondspot waterbestendig is. De IP-waarde is een tweecijferige code waarvan het tweede getal de waterbestendigheid aangeeft. Om te bepalen aan welke IP-waarde jouw badkamer plafondspot moet voldoen zijn er vier zones vastgesteld:

Zone 0: onder water - IP-waarde tweede getal is minimaal 7.

  • Locatie: in een douche, badkuip of wastafel.

Zone 1: veel contact met water - IP-waarde tweede getal is minimaal 4.

  • Locatie: tot 2,25 meter boven een douche of badkuip.

Zone 2: spattend water - IP-waarde tweede getal is minimaal 4.

  • Locatie: een straal van 60 centimeter rondom een douche, badkuip of wastafel.

Zone 3: geen contact met water - IP-waarde tweede getal is minimaal 1.

  • Locatie: de rest van de ruimte in de badkamer.