Wandspots

van 170 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 170 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Niet alleen de stijl van jouw interieur bepaalt welke verlichting je nodig hebt, ook de functie is van groot belang. Zo worden voor een lees- of werkplek andere lampen gebruikt dan voor een sfeervolle woonkamer.

Wandlampen en wandspots kopen

Wandlampen en wandspots zijn er in verschillende uitvoeringen. Wandspots zorgen voor extra verlichting. Dit is bijvoorbeeld nodig in een leeshoek of bij een schilderij. Ideaal voor kleine ruimtes. Maar een wandlamp past ook goed in grotere ruimtes. Deze kunnen dan gecombineerd worden met bijvoorbeeld een vloerlamp. Een wandlamp geeft meer sfeer wanneer de verlichting over de gehele ruimte wordt verdeeld. Je kan dus beter gebruik maken van 5 minder felle lampen dan van 2 lampen van 100 Watt.

Wandlamp ophangen

Er zijn een aantal tips om je te helpen bepalen hoe hoog een wandlamp opgehangen moet worden. Zo is het beter om leesverlichting niet al te hoog te hangen. Wel moet je oppassen dat je niet in het licht zit. Een gemiddelde hoogte om een leeswandlamp op te hangen is tussen de 120 cm – 140 cm.

Sfeerwandlampen hangen gemiddeld op een hoogte van 180 cm. Heb je een wandlamp waarvan de bovenkant open is, zorg er dan voor dat je niet op de lichtbron kan kijken.