Rookglas hanglampen

40 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

40 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rookglas is een donker getint glas dat ook wel bekend staat als smoke glas. Het gerookte glas zorgt voor een luxe uitstraling en het is dan ook niet gek dat ook bij hanglampen smoke glas wordt toegepast. De smoke glas hanglamp geeft een warme sfeer omdat de glas getint is en daardoor voor een donkerdere kleur licht zorgt. Hierbij is het ook fijn dat je niet direct in het licht van de lamp kan kijken.

Rookglas hanglamp toepassen in je interieur

De rookglas was erg populair in de sixties en seventies, maar nu is het weer helemaal terug in het interieur. Je ziet dat rookglas op allerlei manieren wordt toegepast. Van het tussenschot in de badkamer tot een mooie lamp op tafel. Maar de meest populaire toepassing is wel een rookglas hanglamp. De rookglas hanglamp in niet alleen mooi maar zorgt ook voor een warme sfeer in de kamer. Niet alleen in de woonkamer of de eetkamer zie je de rookglazen hanglamp terug. Ook in de horeca is de smoke glas hanglamp populair om een warme en gezellige sfeer bij het eten te creëren.

Combinaties hanglampen rookglas

Een rookglas hanglamp komt veel voor in de stijlen design en industrieel. Design hanglampen staan bekend om hun moderne en strakke ontwerpen. Moderne rookglas hanglampen geven net even wat extra luxe aan het ontwerp. Daarbij worden design rookglazen hanglampen vaak gecombineerd met glimmende materialen zoals goud, messing, zilver en brons. Dit geeft een mooi contrast met het donkere rookglas.

Als je aan industrie denkt, dan denk je aan donkere kleuren, rook en vuur. Dit maakt het donkere glas van de rookglas hanglamp en de industriële stijl een mooie combinatie. De industriële stijl biedt stoere en stevige hanglampen. Deze zijn veelal zwart en gebruiken materialen als staal en metaal.