Booglampen

36 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

36 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Hier vind je alle booglampen van Lampgigant. Wilt je snel een passende booglamp vinden? Gebruik de filters voor kleur, materiaal of stijl om alleen de booglampen te selecteren die voldoen aan jouw eisen!

Geschiedenis van de booglamp

Booglampen zijn tegenwoordig onmisbaar. In steeds meer woningen zie je deze booglampen. Wat veel mensen niet weten is dat de booglamp al heel lang bestaat. Het is zelfs het eerste type verlichting dat op elektriciteit werkte. De wetenschapper Sir Humphry Davy ontwierp de eerste booglamp, nog voordat de gloeilamp was uitgevonden. De eerste booglampen waren nog niet geschikt voor binnenshuis maar werden gebruikt als straatverlichting. De booglamp werd steeds beter ontwikkeld maar werd uiteindelijk vervangen door andere soorten lampen zoals de gloeilampen. De booglamp kwam uiteindelijk weer terug en is tegenwoordig een populair item in veel woningen.

Stoffen booglampen

Booglampen zijn in verschillende materialen en uitvoeringen verkrijgbaar. De booglamp met stoffen kap heeft vaak een ronde, grote kap. De stoffen booglamp is een goed alternatief voor de stoffen hanglamp. Dankzij de boog heeft de lamp een groot lichtbereik zonder zelf in de weg te staan. Wanneer je boven de tafel geen goede aansluiting hebt voor een hanglamp, dan is dit de perfect oplossing. De booglamp met stoffen kap is in verschillende kleuren te bestellen. 

Stoffen booglampen als sfeermakers

De booglamp is een lamp die je niet zomaar over het hoofd ziet. Het is een functionele maar tegelijkertijd sfeervolle aanvulling op je interieur. Vooral de booglamp met stoffen kap is een echte sfeermaker. Het materiaal stof zorgt dat het licht niet te fel en hard is. Zo creëert het een warme en gezellige lichtverspreiding. 

 

Aluminium booglampen

Aluminium is een materiaal dat steeds meer wordt toegepast in de lampenindustrie, zo ook bij de aluminium booglampen. Het materiaal is van goede kwaliteit en heeft een mooie en stijlvolle uitstraling. Booglampen van aluminium geven de ruimte sfeer. Door de neutrale kleur van aluminium past de aluminium booglamp in ieder interieur.

Bestel een aluminium booglamp voor jarenlang functionele en sfeervolle verlichting!