Kies je filters

Lampenkappen

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

24 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lampenkappen kopen voor uw hanglamp, vloerlamp, tafellamp of wandlampje. Bekijk hier een gigantische collectie lampenkappen in zowel trend kleuren als in originele, heldere kleuren. Wat te denken van bijvoorbeeld appelgroen of helder oranje. Deze frisse kleuren zijn ook goed toepasbaar in grotere ruimtes, zoals de bedrijfskantine of vergaderzaal.

Lampenkap vervangen

Heeft u een mooie en tijdloze lampenkaphouder? Zoals een vloerlampvoet, tafellampvoet of een ophangsnoer voor de lampenkap. Dan is het een goed idee om eens in de zoveel jaar alleen uw lampenkap te vervangen.

Verschillende formaten kunnen zowel voor een vloerlamp als een hanglamp toegepast worden. Deze veelvoorkomende maten lampenkappen hebben in de meeste gevallen een frame die zowel voor een hanglamp als voor een vloerlamp te gebruiken is. Doordat het frame gedraaid kan worden zit hij een hanglamp de fitting aan de bovenkant en bij de vloerlamp zit de fittinghouder aan de onderkant van de lampenkap.

Fitting van de lampenkappen

De lampenkappen hebben in de meeste gevallen een E27 fitting. Bij de mini lampenkapjes, van bijvoorbeeld 10 cm doorsnede, komt het in een enkel geval voor dat er een kleine fittinghouder in de lampenkap zit, deze is dan bestemd voor een kleinere, E14, fitting.

Daarnaast zijn er de klemkapjes. Klemkapjes hebben geen fittinghouder, deze worden namelijk op het lampenbolletje zelf geklemd. De klemkapjes worden gebruikt voor kroonluchters en wandlampen.