Kies je filters

Badkamer lampen

van 179 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

van 179 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Lampen voor in de badkamer

Of je nu je make-up doet, je gezicht scheert of je haar doet. In de badkamer ben je bezig met je persoonlijke verzorging. Het is daarom belangrijk om in deze ruimte optimaal licht te hebben.

Verlichting heeft ook effect op je lichaam. Zo kom je met helder wit daglicht in de ochtend gemakkelijker op gang omdat op deze manier een bepaald hormoon wordt vrijgegeven. Hierdoor voel je je een stuk lekkerder gedurende de rest van de dag. Daarbij geeft helder wit licht voldoende verlichting om te zien waar je mee bezig bent.

Maar ’s avonds is fel licht natuurlijk niet fijn. Zacht, warm licht helpt ’s avonds om je lichaam te laten ontspannen. Het zou daarom ideaal zijn als je de lampen in de badkamer kan dimmen om zo de verlichting op elk moment van de dag kan aanpassen.

IP waarden badkamerverlichting

Niet alle lampen zijn geschikt voor in de badkamer. De badkamer is een vochtige plek, het is dus belangrijk lampen aan te schaffen die daartegen bestand zijn. Waar je naar moet kijken is de IP waarden van een lamp. Wil je bijvoorbeeld een spot in de douche of in het bad, dient deze minimaal een waarden van IP67 te hebben. Kies je voor een lamp die niet in het water licht maar wel in contact komt met stralend of spattend water, moet de lamp een minimale waarden van IP44 bevatten. Kijk dus goed of de lamp die je wilt ook geschikt is voor de plek waar je de lamp wilt hebben.

 

Meer uitleg nodig over de IP-waarden? Je vindt het in onderstaande blog!

IP-beschermingsklasse