Design trends

Design trends voor lampen

Het nieuwe jaar is altijd een natuurlijke tijd om te overwegen je interieur bij te werken. Het is ook een tijd om uit te kijken naar nieuwe trends. Daarom hebben we de laatste trends en voorspellingen van experts onderzocht over wat er aan de horizon staat voor moderne verlichting - en wat er naar buiten komt. Ontdek hier de verschilende design trends 2022 van Lampgigant.

 

Zwart industrieel design

Bij dit design passen over het algemeen stoere, robuuste en strakke hanglampen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan onze hanglampen Redox, Aprica, Costel en Brassy. Deze lampen zijn erg mooi te combineren met hout en andere zwarte accenten. Ook staat het erg goed in contrast met een wit of wat lichter interieur. Net zoals de meeste hanglampen staan deze hanglampen erg mooi boven de eettafel of bijvoorbeeld boven een kookeiland.

 

 

Hanglampen van glas design

Dit design draait compleet om glas. Het fijne aan glas is dat het met alle stijlen en kleuren te combineren is. Door de grote variatie in glazen hanglampen is er ook echt voor iedereen eentje te vinden. Zo hebben wij bijvoorbeeld de hanglampen Agatha, Dolf, Fredda, Silvijn en Iroma. Deze lampen staan door de grote variatie en de gemakkelijkheid waarmee ze te combineren zijn in iedere kamer goed. Zo staan ook deze hanglampen mooi boven een eettafel, om de kamer zo een luchtig en open gevoel te geven. Daarnaast zijn ze ook erg mooi in de slaapkamer of woonkamer.

 

Goud design

Goud is tegenwoordig weer helemaal trendy! En voor goede reden ook. Gouden accenten zijn elegant en zorgen ook voor sfeer en warmte. Ook al zou je het misschien niet verwachten, maar goud staat bij iedere stijl. Zo zorgt de combinatie van een wat donkere muur of interieur met een gouden lamp voor een mooi contrasterend effect waardoor de gouden lamp er helemaal uitspringt. Ook is goud erg mooi te combineren met hout, donkerblauw en witte tinten. Een compleet gouden lamp iets te veel van het goede? Bekijk dan ook lampen met een gouden accent.

Wat mooie gouden hanglampen uit onze collectie zijn onze hanglampen Ethan, Megan, Mesh, Agatha en Dylan (in zowel wit als zwart).

 

Hout design

Bij dit design staat hout in het middelpunt. Houten zorgen voor een warme en gezellige sfeer. Daarnaast zijn ze de neutrale kleur makkelijk te combineren met bijna elke huisstijl. Ook bij deze lampen hebben wij een grote variatie en is er dus voor iedereen wel een lamp te vinden, van hang- tot tafellampen. Een goed voorbeeld van deze lampen zijn Bertjan, Zidane, Brain, Maggio en Major. Zoals al eerder genoemd staan deze lampen in iedere huisstijl. Zo staan de hanglampen erg boven de eettafel, maar kunnen de lampen ook erg mooi in de woonkamer of bijvoorbeeld slaapkamer. Hout is met bijna alle kleuren denk hierbij aan kleuren zoals zwart en wit, maar ook groen, geel, blauw en bruin.

 

Minimalistische look met decoratieve lichtbronnen design

Bij deze trend draait het om de lichtbronnen. Omdat de lamp om de lichtbron vaak heel neutraal is past deze lamp in iedere huisstijl. Wat voorbeelden van dit soort neutrale lampen zijn hanglamp Chiamaka, wandlamp Bolb, wandlamp Fix en tafellamp Lund. Om toch voor wat sfeer en uitstraling te zorgen zijn er veel mooie decoratieve lichtbronnen die in deze lampen kunnen. Zo hebben wij mooie bol-, Edison-, kaars-, kopspiegel, buis en andere speciale lichtbronnen. Ook zijn er lampen waarin de lichtbron nog steeds goed te zien is, maar de lamp zelf iets minder neutraal is. Denk hierbij aan lampen zoals Aprica, Milicia, Esmee en Dounia.