Grondspots zijn een mooie manier om jouw tuin of pad te verlichten. Bekijk hieronder ons aanbod en bekijk hier onze grondspot aansluitsets.

Grondspots

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

18 producten

per pagina
Van hoog naar laag sorteren

Met een grondspot zorg je voor mooie verlichting rondom jouw huis en tuin. Je kan er het looppad, de oprijlaan of een mooie plant of boom in de tuin mee verlichten. Wil je de grondspot buiten in de vloer verwerken? De grondspots zijn geschikt voor zowel vloerstenen als een terras met vlonderplanken. LED grondspots zijn het populairst als grondspot voor in de tuin. Vooral de grondspot voordeelverpakkingen met 4 grondspots gaan hard. Bekijk hier onze voordeelverpakkingen.

Het aanleggen van grondspots buiten

Bij een houten vloer van het terras kan er met een gatenboor eenvoudig een gat geboord worden die de juiste diameter die kleiner is dan de rand van de spot. Zo komt de grondspot in het gat en blijft deze met de rand op de houten vloer zitten.

Bij straatwerk en stenen vloeren zijn er ook gaten boren beschikbaar om een rond gat te boren voor de grondspots. Wanneer u deze niet ter beschikking heeft is het net zo eenvoudig om een stuk steen uit het straatwerk te halen (een stuk van een steen af slaan) waar de grondspot precies in kan.

Wil je meer informatie over het installeren van grondspots? Klik dan hier.

220V of 12V grondspot tuin

Bij een grondspot kan je kiezen uit een voltage van 220V of 12V. Het grote verschil hierbij is dat de 12V grondspot aangesloten wordt op een transformator. Dit komt omdat de 12V grondspot minder spanning verwerkt. 220V is het voltage dat uit het stopcontact komt. Om dit voltage naar 12V om te vormen wordt een transformator gebruikt tussen de grondspot en het stopcontact. Doordat de 12V grondspots minder spanning verwerken gaan ze langer mee en geven ze helderder licht.

Het voordeel van de 220V grondspot is dat de transformator niet nodig is. Dit scheelt omdat deze transformator dan niet netjes weggewerkt hoeft te worden. Daarnaast geven de 220V grondspotjes warmer licht.